foto8Het begint al voor de geboorte: 9 maanden lang draag je je kindje bij je.
Hoort het jouw hartslag, voelt het je warmte, en wordt het continue gevoed.
En na de bevalling gaat het nog even door.
Je draagt je kindje in je armen, om er lekker mee te knuffelen, te troosten als het huilt, trots te showen aan je visite, de trap op voor een schone luier en ga zo maar door.
Als je kindje groter wordt, draag je het naar de auto, even op de arm op het schoolplein of bij het boodschappen doen. Tillen wanneer je kindje te moe is om te lopen. Het houdt niet op.

Jij hebt je kindje ongetwijfeld graag dichtbij je maar misschien wil je ook graag je handen soms vrij hebben. Daarom zoek je iets om je kindje in te dragen waardoor je weer wat vrijer bent.

Er zijn verschillende draagsystemen te koop.
De meesten daarvan heb ikĀ geprobeerd. Maar het grootste gedeelte voldoet niet aan de voorwaarden van ergonomisch dragen.

 

Belangrijk bij het dragen van je kindje in een doek, voorgevormde drager of Mei-Tai is,foto9

  • dat de baby met zijn beentje gespreid zit,
  • ondersteund van knieholte tot knieholte,
  • de knietjes hoger dan de billen,
  • en het ruggetje bol.

JouwBabycoach kan je helpen bij het vinden van de juiste doek of drager. Dit is heel persoonlijk, daarom raad ik je een oriƫnterend draagconsult van harte aan. Tijdens dit consult kun je verschillende doeken en dragers proberen om te zien wat bij jullie past. Ik zorg ervoor dat je deze doeken en dragers op een correcte manier gebruikt zodat je een onderbouwde keuze kunt maken.

Weet je al waar jullie voorkeur ligt maar heb je hulp nodig bij het gebruik? In een persoonlijk draagconsult leer ik je 1 of 2 knopen naar wens op de juiste manier aan. Ergonomisch en veilig dragen voorkomt pijnklachten bij de ouder en weerstand tegen de doek of drager bij de baby.